Themabijeenkomst drugsafval

Laden Evenementen
Save the Date – Aanpak drugs gerelateerde bodemverontreiniging
Op donderdag 28 november a.s. organiseert BodemBreed Forum een themabijeenkomst over drugs gerelateerde bodemverontreiniging. De bijeenkomst wordt gehouden in de Chocoladefabriek in Gouda. Zet de datum alvast in je agenda. Aanmelden is al mogelijk. Binnenkort sturen we het programma toe.
Dumpen en lozen
De productie van synthetische drugs is niet alleen zeer lucratief (geschatte jaaromzet 20  miljard euro – 2020) maar ook zeer vervuilend.
Jaarlijks ontdekt de politie z’n 200 dumplocaties waar drugs gerelateerd chemisch afval wordt gedumpt of via installaties in de bodem wordt geïnfiltreerd. Daarnaast worden jaarlijks tussen de 50 en 100 productielocaties ontmanteld.

Plaats delict

Het verontreinigen van de bodem is een misdrijf, de productielocaties en dumplocaties zijn voor politie en justitie een ‘plaats delict’. Drugscriminelen doen er alles aan om hun daden te verbergen en dumpen en lozen daarom afvalstoffen op de meest vreemde plekken. Bodemprofessionals staan voor de uitdaging de verontreiniging zo efficiënt en verantwoord mogelijk aan te pakken.

Aanpak

Drugscriminelen kennen geen zorgplicht, de vervuiler betaald niet. In de BBF bijeenkomst gaan we in op de spagaat van financiering, juridische aspecten, verhaalsmogelijkheden, saneringsdoel en milieurendement. Ook de elementen van de milieutechnische aanpak worden gepresenteerd:
  • Hoe analyseer je drugsafval in het lab
  • Wat zijn de eisen en mogelijkheden voor praktisch locatie onderzoek
  • Hoe organiseer en financier je het proces, wie neemt de regie
En, uiteindelijk
  • Wat is een milieutechnisch verantwoorde saneringsaanpak.
Aanmelden

De  bijeenkomst is gratis voor leden van BodemBreed Forum, overheden en studenten. Niet leden betalen 150,00 euro per persoon, je ontvangt de factuur direct na je aanmelding per e-mail. We hebben de mogelijkheid om maximaal 75 mensen te ontvangen.

AANMELDEN

Locatie

De  bijeenkomst wordt gehouden bij de Chocoladefabriek in Gouda, in de Steenlandzaal.
https://chocoladefabriekgouda.nl/
Bereikbaarheid Chocoladefabriek

De Chocoladefabriek is goed bereikbaar per fiets, auto of openbaar vervoer. Betaald parkeren kan naast de deur op parkeerplaats Klein Amerika. Vanaf het station Gouda is het 10 minuten lopen. Kom je met de bus, neem dan Stadsbus 3, 103 of Regiobus 106, 107, 196, 197 en stap uit bij halte Centrum Gouda.
Vragen?

Heb je vragen over deze themabijeenkomst? Stuur een mail naar BodemBreed Forum: info@bodembreedforum.nl.

 

Ga naar de bovenkant